Kara kabak yemeği (Zeytinyağlı)

Kara kabak bir çok kişinin pek bilmediği bir sebze bal kabağına benzer kabuğu koyu yeşildir bol lif içerdiği için tüketilmesi gereken sebzelerdendir.

Malzemeler   :


  • Yarım kara kabak (orta boy)
  • 1 büyük baş kuru soğan
  • 5-6 diş iri sarımsak
  • 4-5 domates veya domates sosu
  • 2 yemek kaşığı dometes salçası
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 kahve fincanı zeytin yağı
  • Tuz.


Yapılışı   :

Soğanları  küp küp sarımsakları  ince ince doğrayalım, zeytinyağımızın içinde öldürelim, üstüne domateslerimizi atalım, onuda pişirelim, salçamızı atalım salçamızın iyice ezilmesini sağladıktan sonra ayıklayıp yarım kibrit kutusu kadar doğradığımız kabaklarımızı atıp domatesin salcanın içine çekmesini sağlıyalım, sonra bir fincan pirincimizi katıp tuzumuzu ekleyip üzerini aşacak kadar kaynar su ekleyip kısık ateşte pişirelim, soğuk servis yapalım.
Afiyet olsun.


Not :resim görmek isterseniz facedeki nedretin mutfagı
sayfasına bakabilirsiniz.

Yorumlar