Ben bu turşuyu Zonguldak'ta yedim. Çok hoşuma gitti ve o gün bu gündür hep yaparım, gerek salata olarak, gerekse meze olarak iyi bir ikram.
Malzemeler :
Biberleri çekirdeklerinden temizleyelim, sıcak suda 5 dakika haşlayalım, sudan çıkartalım, sarmısakları tuzla dövelim, bir çorba kasesinde sirke ile sulandıralım, biberlerimizin üstüne dökelim. Bu sosun biberleri tamamen kapatması gerekmektedir.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- Çarliston, sivri biber istediğiniz miktar
- Sarmısak 8,10 diş
- Sirke
- Tuz
Biberleri çekirdeklerinden temizleyelim, sıcak suda 5 dakika haşlayalım, sudan çıkartalım, sarmısakları tuzla dövelim, bir çorba kasesinde sirke ile sulandıralım, biberlerimizin üstüne dökelim. Bu sosun biberleri tamamen kapatması gerekmektedir.
Afiyet olsun.
Yorumlar