Malzemeler (6 Kişilik) :
Yıkadığımız etleri bir kapta köri ile karıştıralım. Yemeğimizi yapmak için orta boy bir tencereye soğanları doğrayıp hindilerle birlikte en alta yerleştirelim. Hindilerin üzerine 2 domatesi ve sıra ile patatesi, fasulyeyi, patlıcanı, biberi, kabağı aralarına sarmısak atarak tencereye dizelim ve üzerini 2 domates ile kapatalım. En üste 2 kaşık yağ koyup kendi suyunu çekene kadar hafif ateşte pişirmeye başlayalım. Bu arada salçayı sıcak su ile sulandırıp tuzu ile birlikte yemeğe katıp iyice pişirelim.
Afiyet olsun.
- 300 gram Hindi but kuşbaşı,
- 2orta boy kuru soğan,
- 4 domates,
- 2 orta boy patates,
- 200gram taze fasulye,
- 4 tane çarliston biber
- 1 patlıcan,
- 1 kabak,
- 4 diş sarmısak,
- 1 dolu çay kaşığı köri,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 2 yemek kaşığı yağ,
- Tuz.
Yıkadığımız etleri bir kapta köri ile karıştıralım. Yemeğimizi yapmak için orta boy bir tencereye soğanları doğrayıp hindilerle birlikte en alta yerleştirelim. Hindilerin üzerine 2 domatesi ve sıra ile patatesi, fasulyeyi, patlıcanı, biberi, kabağı aralarına sarmısak atarak tencereye dizelim ve üzerini 2 domates ile kapatalım. En üste 2 kaşık yağ koyup kendi suyunu çekene kadar hafif ateşte pişirmeye başlayalım. Bu arada salçayı sıcak su ile sulandırıp tuzu ile birlikte yemeğe katıp iyice pişirelim.
Afiyet olsun.
Yorumlar