Malzemeler :
Yağı eritelim, soğanları rendeleyelim ve içinde kavuralım. Etleri içine atıp kendi suyunu salıp çekmesini bekleyelim, üzerine 4 domates rendeleyip dökelim, etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Pişmesine yakın tuzunu, karabiberini, kekiğini katalım. Diğer tarafta patlıcanları alacalı soyalım, uzun uzun doğrayıp tuzlu suda acısını çıkaralım. Daha sonra kızartalım, kızarttığımız patlıcanları (+) şeklinde koyup ortasına pişirdiğimiz etlerden bir tane koyalım, patlıcanları bohça gibi kapatalım, üstüne bir dilim domates ve bir dilim sivri biberi kürdanla tutturarak fırın kabımıza dizelim. 1 su bardağı sıcak su ilave edip, 180 derecede 20 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
- 1 kg kemer patlıcan
- 750 gr dana kuşbaşı
- 6 tane domates
- 5,6 sivri biber
- 2 soğan
- 2 yemek kaşığı yağ
- Tuz, karabiber, kekik
Yağı eritelim, soğanları rendeleyelim ve içinde kavuralım. Etleri içine atıp kendi suyunu salıp çekmesini bekleyelim, üzerine 4 domates rendeleyip dökelim, etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Pişmesine yakın tuzunu, karabiberini, kekiğini katalım. Diğer tarafta patlıcanları alacalı soyalım, uzun uzun doğrayıp tuzlu suda acısını çıkaralım. Daha sonra kızartalım, kızarttığımız patlıcanları (+) şeklinde koyup ortasına pişirdiğimiz etlerden bir tane koyalım, patlıcanları bohça gibi kapatalım, üstüne bir dilim domates ve bir dilim sivri biberi kürdanla tutturarak fırın kabımıza dizelim. 1 su bardağı sıcak su ilave edip, 180 derecede 20 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Yorumlar