Geleneksel damak tadımızı bir de benden deneyin.
Malzemeler :
Yapılışı:
Öncelikle şerbetimizi hazırlıyalım. Şekerle suyu kaynatalım, limon suyunu ilave edip soğumaya bırakalım. Diğer tarafta yağı, şekeri, unu, yumurtanın bir tanesinin sarısını ayırdıktan sonra kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip hamurumuzu yapalım. Yağladığımız tepsiye hamurdan ceviz kadar parçalar kopartıp, yuvarlayıp üzerlerini hafif bastırarak tepsiye dizelim, üzerine ayırdığımız yumurtayı sürelim 180 derece fırında 25 dakika pişirelim şekerparelerimiz sıcakken üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetimizi dökelim.
İsterseniz şekerparelerin üstüne fındık veya badem koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 2 yumurta
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri,
- 250 gram yumuşak yağ
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
Öncelikle şerbetimizi hazırlıyalım. Şekerle suyu kaynatalım, limon suyunu ilave edip soğumaya bırakalım. Diğer tarafta yağı, şekeri, unu, yumurtanın bir tanesinin sarısını ayırdıktan sonra kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip hamurumuzu yapalım. Yağladığımız tepsiye hamurdan ceviz kadar parçalar kopartıp, yuvarlayıp üzerlerini hafif bastırarak tepsiye dizelim, üzerine ayırdığımız yumurtayı sürelim 180 derece fırında 25 dakika pişirelim şekerparelerimiz sıcakken üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetimizi dökelim.
İsterseniz şekerparelerin üstüne fındık veya badem koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar