Şimdi çilek reçeli yapmanın tam zamanı. Bursa'nın çilekleri, Zonguldak'ın osmanlı çilekleri çıktı. Bunlardan nefis reçeller olur.
Malzemeler :
Çilekleri ayıklıyalım, yıkayalım, üzerine toz şekeri döküp yarım gün sulanmasını bekliyelim, sonra ağır ateşte pişirelim, kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan beyaz köpükleri toplayıp atalım, hiç köpük kalmamasına dikkat edelim. Reçelimizi tahta spatula ile karıştıralım, kıvamı koyulaşınca limon suyumuzu döküp bir kaç dakika kaynattıktan sonra ocağımızı kapatalım. Üzerine tülbent örtüp bir gün kızgın güneşe koyalım, daha sonra cam kavanozlara doldurup sıkıca kapattıktan sonra serin bir yerde artık saklıyabiliriz.
Hepimize afiyet olsun.
Malzemeler :
- 1 Kg çilek
- 1 Kg şeker
- Yarım limonun suyu
Çilekleri ayıklıyalım, yıkayalım, üzerine toz şekeri döküp yarım gün sulanmasını bekliyelim, sonra ağır ateşte pişirelim, kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan beyaz köpükleri toplayıp atalım, hiç köpük kalmamasına dikkat edelim. Reçelimizi tahta spatula ile karıştıralım, kıvamı koyulaşınca limon suyumuzu döküp bir kaç dakika kaynattıktan sonra ocağımızı kapatalım. Üzerine tülbent örtüp bir gün kızgın güneşe koyalım, daha sonra cam kavanozlara doldurup sıkıca kapattıktan sonra serin bir yerde artık saklıyabiliriz.
Hepimize afiyet olsun.
Yorumlar