Sizlere çok eski bir salata tarifimi vereceğim. Bu salata akşam üstü 5 çayında olduğu gibi güzel bir akşam yemeğinde meze olarakta sunulabilir.
Malzemeler :
Patateslerimizi soyalım, bir çatal yardımıyla ezelim, tuzunu, limonu, zeytinyağını zevkimize göre katıp karıştırarak salatayı yapacağımız cam ve kare şeklindeki tabağımızın altına yerleştirelim, diğer tarafta havuçları temizleyip rendeleyelim, bir tavada az bir zeytinyağında iyice öldürelim, tuzunu katıp soğuyunca onuda patateslerin üstüne döşeyelim, sonra sarmısaklarımızı ayıklayıp tuzla dövdükten sonra yoğurda katıp iyice karıştıralım, bunuda havuçların üstüne düzgün bir şekilde yerleştirelim, salatamız hazır,şimdi ikram için salatayı ister kare kare, ister baklava dilimi gibi kesebiliriz, bu kestiğimiz her parçanın üstünede bir maydanos yaprağı koyalım ve servis edelim.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 6 Adet haşlanmış orta boy patates
- 6 Adet iri havuç
- 1 Çorba kasesi süzme yoğurt
- 3,4 Diş sarmısak
- Zeytinyağı
- Limon
- Tuz
- Birkaç dal maydanos
Patateslerimizi soyalım, bir çatal yardımıyla ezelim, tuzunu, limonu, zeytinyağını zevkimize göre katıp karıştırarak salatayı yapacağımız cam ve kare şeklindeki tabağımızın altına yerleştirelim, diğer tarafta havuçları temizleyip rendeleyelim, bir tavada az bir zeytinyağında iyice öldürelim, tuzunu katıp soğuyunca onuda patateslerin üstüne döşeyelim, sonra sarmısaklarımızı ayıklayıp tuzla dövdükten sonra yoğurda katıp iyice karıştıralım, bunuda havuçların üstüne düzgün bir şekilde yerleştirelim, salatamız hazır,şimdi ikram için salatayı ister kare kare, ister baklava dilimi gibi kesebiliriz, bu kestiğimiz her parçanın üstünede bir maydanos yaprağı koyalım ve servis edelim.
Afiyet olsun.
Yorumlar