Yaz aylarının değişmez telaşı reçeller, marmelatlar, sebzelerin dondurulması, salamuralar, turşular. Tabi bunlara yardımcı olmaya çalışacağım.Şimdi şeftali marmelatını anlatayım.
Malzemeler :
Şeftalilerimizin çekirdeklerini çıkartıp, üçe dörde bölerek tencereye atalım,üzerine çok az bir su koyup haşlıyalım, süzgeçten ezerek geçirelim, (kabukları süzgeçte kalacaktır) sonra şekerini ilave edip kaynatalım, kıvamına ve rengine dikkat edelim, kıvamı koyulaşınca yarım limon sıkalım, ocağı kapatalım. Hava almayan bir kavanozda serin bir yerde saklıyalım.
Afiyet olsun
Malzemeler :
- 1 Şeftali
- 1Kg şeker
- Yarım limon
Şeftalilerimizin çekirdeklerini çıkartıp, üçe dörde bölerek tencereye atalım,üzerine çok az bir su koyup haşlıyalım, süzgeçten ezerek geçirelim, (kabukları süzgeçte kalacaktır) sonra şekerini ilave edip kaynatalım, kıvamına ve rengine dikkat edelim, kıvamı koyulaşınca yarım limon sıkalım, ocağı kapatalım. Hava almayan bir kavanozda serin bir yerde saklıyalım.
Afiyet olsun
Yorumlar