Bu akşam ben somon ızgara yapıyorum. Size de anlatayım isterseniz beraberce yaparız dedim.
Malzemeler :
Ben hep diyorum, balıklarımı, etlerimi, ciğerlerimi kendim işlerim diye, onun için önce balıkları temizliyelim, sonra orta bel kemiğinden boyuna doğru ikiye ayıralım bel kemiğini boşa çıkaralım, kalın olan tarafları bıçağın ucuyla keselim, ızgaramızın telini tereyağı ile yağlıyalım, balıklarımızı 4 parça şeklinde dizelim üzerlerine çok küçük parçalar halinde tereyağ koyalım, ve bu yüzü pişirelim, çevirdikten sonra tekrar tereyağ sürüp pişirelim. Sıcak sıcak servis yapalım. Aslında dikkat ettiyseniz yağların hemen hemen hepsi aktı. Burda olay somonun kendisi yağlı balık, onun bir tadı ve kokusu var, biz ise balığın tadını kendi yağını akıtıp, tereyağ katarak değiştirdik.
Afiyet olsun
Malzemeler :
- 2 Adet iri somon
- Tereyağ
Ben hep diyorum, balıklarımı, etlerimi, ciğerlerimi kendim işlerim diye, onun için önce balıkları temizliyelim, sonra orta bel kemiğinden boyuna doğru ikiye ayıralım bel kemiğini boşa çıkaralım, kalın olan tarafları bıçağın ucuyla keselim, ızgaramızın telini tereyağı ile yağlıyalım, balıklarımızı 4 parça şeklinde dizelim üzerlerine çok küçük parçalar halinde tereyağ koyalım, ve bu yüzü pişirelim, çevirdikten sonra tekrar tereyağ sürüp pişirelim. Sıcak sıcak servis yapalım. Aslında dikkat ettiyseniz yağların hemen hemen hepsi aktı. Burda olay somonun kendisi yağlı balık, onun bir tadı ve kokusu var, biz ise balığın tadını kendi yağını akıtıp, tereyağ katarak değiştirdik.
Afiyet olsun
Yorumlar