Bugün size Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden olan tas kebabını tarif etmek istedim. Bunun da birçok yapılış şekli var, bazı yörelerde içine patates koyarlar ama ben onu o zaman etli patates yemeği gibi algılıyorum, neyse ben gene bildiğim gibi yapayım.
Malzemeler :
Soğanları yemeklik doğrayalım, tencerede yağı eritelim içinde soğanlarımızı öldürelim, sonra kuşbaşı etlerimizi atalım, etlerin kendi suyunun salıp çekmesini sağlayalım, daha sonra kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri atalım onları da pişirelim, salçasını koyalım hazır bulundurduğumuz kaynar su ile salçayı ezelim, karabiber ve kekiğini katıp azar azar kaynar su ilave ederek yemeğimizi pişirelim. Yemeğin pişmesine yakın tuzunu ayarlıyalım çünkü tuz eti sertleştirir son anda atmak iyidir. Pilavla, patates püresi veya kızartmasıyla servis edelim.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 1/2 Kg kuşbaşı dana eti
- 3 Yemek kaşığı yağ
- 2 Kurusoğan
- 3 Domates
- 1 Kaşık salça
- Tuz, karabiber, kekik.
Soğanları yemeklik doğrayalım, tencerede yağı eritelim içinde soğanlarımızı öldürelim, sonra kuşbaşı etlerimizi atalım, etlerin kendi suyunun salıp çekmesini sağlayalım, daha sonra kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri atalım onları da pişirelim, salçasını koyalım hazır bulundurduğumuz kaynar su ile salçayı ezelim, karabiber ve kekiğini katıp azar azar kaynar su ilave ederek yemeğimizi pişirelim. Yemeğin pişmesine yakın tuzunu ayarlıyalım çünkü tuz eti sertleştirir son anda atmak iyidir. Pilavla, patates püresi veya kızartmasıyla servis edelim.
Afiyet olsun.
Yorumlar