Kışın en sevilen reçellerindendir vişne reçeli.
Malzemeler :
Vişnelerimizin çekirdeklerini çıkartalım, tencereye koyalım üstüne şeker ilave edip enaz yarım gün bekletelim, sonra ağır ateşte köpürüp taşmamasına dikkat ederek iyice pişirelim, pişerken oluşan beyaz köpükleri toplayıp atalım, inmesine yakın yarım limon sıkalım. Tenceremizin üstüne bir tülbent örtüp 1 gün kızgın güneşte güneşlendirelim, hava almıyan kavanozda, serin bir yerde saklıyalım.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 1 Kg Vişne
- 1.5 Kg Şeker
- Yarım limon
Vişnelerimizin çekirdeklerini çıkartalım, tencereye koyalım üstüne şeker ilave edip enaz yarım gün bekletelim, sonra ağır ateşte köpürüp taşmamasına dikkat ederek iyice pişirelim, pişerken oluşan beyaz köpükleri toplayıp atalım, inmesine yakın yarım limon sıkalım. Tenceremizin üstüne bir tülbent örtüp 1 gün kızgın güneşte güneşlendirelim, hava almıyan kavanozda, serin bir yerde saklıyalım.
Afiyet olsun.
Yorumlar