Evet dün arkadaşımdan iki tarif yazacağımı söylemiştim. Ayten Adıyaman'lı ve bildiğim kadarıyla güneydoğunun yöresel yemeklerini çok güzel yapıyor. İşte size arap tavası.
Malzemeler :
Kıymamızı derin bir kaba alalım, eğer yağsızsa yarım fincan su ilave edelim, soğanımızı, sarmısağımızı, domatesimizi, yeşil biberimizi ince ince doğrayalım, salçalarımızı, tuzumuzu, ve bahararatlarımızı zevkimize göre katıp, ısıya dayanıklı fırın kabına 1 parmak kalınlığında yayalım üzerini yeşil biberle süsleyip fırında 30, 40 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Ellerine sağlık Ayten teşekkürler.
Malzemeler :
- 250 gr kıyma biraz yağlı olsun
- 1 soğan
- 1,2 baş sarmısak
- 1,2 domates
- 1,2 tane yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
- Tuz, kırmızıbiber, kimyon veya köfte baharatı.
Kıymamızı derin bir kaba alalım, eğer yağsızsa yarım fincan su ilave edelim, soğanımızı, sarmısağımızı, domatesimizi, yeşil biberimizi ince ince doğrayalım, salçalarımızı, tuzumuzu, ve bahararatlarımızı zevkimize göre katıp, ısıya dayanıklı fırın kabına 1 parmak kalınlığında yayalım üzerini yeşil biberle süsleyip fırında 30, 40 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Ellerine sağlık Ayten teşekkürler.
Yorumlar