Etli yaprak sarmasını bizim ailede herkes sever o yüzden sıksık yaparım. Sizede anlatayım istedim.
Malzemeler :
Yaprakları alırken etli dolma yapacaksak küçük veya orta boy olmalarına özen göstermememiz lazım önce bunu belirteyim sonra işe başlıyalım.
Yapraklarımızı yıkayalım ve 7,8 dakika haşlayıp süzelim, soğumaya bırakalım, buarada içimizi hazırlıyalım, burdada özellikle belirtmek istediğim bir husus dolmalarda pilavlık pirinç kullanmamaya dikkat edin çünkü pirinçler sonradan şişip dolmlarda patlamalara yol açabiliyor, kıymamızı, ayıklanmış ve yıkanmış pirincimizi bir kaba alalım, içine soğanımızı incecik küpler halinde doğrayalım, domatesimizi rendeleyelim, salçamızı tuzumuzu karabiberimizi katıp iyice karıştıralım, sonra yaprağı elimizin içine veya bir tabağa yayıp ortasına harcımızdan koyalım, önce sağ ve sol iki kenarı kapatalım, sonra yukardan aşağıya sıkısıkıya çevirerek inelim, işte sardık bile hadi kolay gelsin.
Afiyet olsun
Malzemeler :
- 250 gram taze yaprak
- 250 gram orta yağlı dana kıyma
- Yarım su bardağı bersani pirinç
- 1 soğan
- 1 domates
- 1 kaşık salça
- Tuz karabiber
Yaprakları alırken etli dolma yapacaksak küçük veya orta boy olmalarına özen göstermememiz lazım önce bunu belirteyim sonra işe başlıyalım.
Yapraklarımızı yıkayalım ve 7,8 dakika haşlayıp süzelim, soğumaya bırakalım, buarada içimizi hazırlıyalım, burdada özellikle belirtmek istediğim bir husus dolmalarda pilavlık pirinç kullanmamaya dikkat edin çünkü pirinçler sonradan şişip dolmlarda patlamalara yol açabiliyor, kıymamızı, ayıklanmış ve yıkanmış pirincimizi bir kaba alalım, içine soğanımızı incecik küpler halinde doğrayalım, domatesimizi rendeleyelim, salçamızı tuzumuzu karabiberimizi katıp iyice karıştıralım, sonra yaprağı elimizin içine veya bir tabağa yayıp ortasına harcımızdan koyalım, önce sağ ve sol iki kenarı kapatalım, sonra yukardan aşağıya sıkısıkıya çevirerek inelim, işte sardık bile hadi kolay gelsin.
Afiyet olsun
Yorumlar