Evet hindi buttan birkaç tarif yaptık ama etinin bile satış şekli olan soteyi tarif etmemiştim. Ben bugün onu pişiriyorum ve tarifini yapıyorum.
Malzemeler :
Etlerimizi köri, karabiber,ve tuz ile terbiyeliyelim. Tencerede yağı eritelim, içine iri küpler halinde doğradığımız soğanları, biberleri atıp kavuralım, sonra etlerimizi koyup ağır ateşte kendi suyunu çekene kadar pişmesini bekliyelim, üstüne kabuklarını soyup doğradığımız domasteslerimizi atalım tuzumuzu koyup pişirelim, aslında domateslerin pişme sürecinde ve suyunda hindi etinin pişmesi tam oluyor ama yinede dikkat edelim.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 500 Gram hindi but sotelik et
- 3 Büyük soğan
- 5,6 Tane sivri biber
- 5,6 Domates
- 2 Yemek kaşığı yağ
- Tuz, Köri, karabiber
Etlerimizi köri, karabiber,ve tuz ile terbiyeliyelim. Tencerede yağı eritelim, içine iri küpler halinde doğradığımız soğanları, biberleri atıp kavuralım, sonra etlerimizi koyup ağır ateşte kendi suyunu çekene kadar pişmesini bekliyelim, üstüne kabuklarını soyup doğradığımız domasteslerimizi atalım tuzumuzu koyup pişirelim, aslında domateslerin pişme sürecinde ve suyunda hindi etinin pişmesi tam oluyor ama yinede dikkat edelim.
Afiyet olsun.
Yorumlar