Bugün 2 yemekte hamur işi oldu. Ama bunu size yazmam lazımdı akşam üstü çaya arkadaşıma yaptım çok beğendi. Bu nedir diye sorunca kayınvalidemin yöresel bir yiyecekleri olduğunu ve oğluma ufakken "nene gılik pişirdi, karga çalı düşürdü" diye tekerlemesiyle yedirdiğini anlattım. Bunuda sizinle paylaşayım istedim.
Malzemeler:
Unumuzu hamur kabımıza dökelim, içine diğer malzemeleri katıp iyice yoğuralım sonra hamurdan parçalar kopartıp kevgir, almiyum süzgeç veya rende üstünde avuc içi kadar açtığımız hamuru saralım ve bol kızgın yağda kızartalım.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 Çay bardağı su
- 0.5 Çay bardağı eritilmiş tereyağ
- 0.5 Çay bardağı sıvıyağ
- 1 Yemek kaşığı yoğurt
- 1 Yumurta
- Kabartma tozu
- 4 bardak un
Unumuzu hamur kabımıza dökelim, içine diğer malzemeleri katıp iyice yoğuralım sonra hamurdan parçalar kopartıp kevgir, almiyum süzgeç veya rende üstünde avuc içi kadar açtığımız hamuru saralım ve bol kızgın yağda kızartalım.
Afiyet olsun.
Yorumlar