Bu mevsimde taze balık bulmak zordur, ama ben buldum. Halde çok güzel mezgit vardı.Gerçi çok büyük değildi ama neyse dedik, mezgiti pişirmek bayağı zordur deyip işe koyulalım.
Malzemeler :
Balığımızı ayıklıyalım, yanlız ayıklarken kafasını kopartmamaya, ve orta kılçığının arasındaki kanı çıkartmaya dikkat edelim, sonra balığımızı iyice kurutalım, kuruduktan sonra unlayalım, fazla unları üstünden çırpalım, kızgın yağlı tavaya kızartmak için yerleştirelim, mezgit çok narin bir balık olduğu için maşayı en az kullanmamız lazımdır bu yüzden, balıkların tavaya yapışmasını önlemek için tavayı sık sık sallamamız gereklidir, bunlara dikkat ederek balıklarımızı kızartalım.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 1,5 Kğ mezgit balığı
- Un
- Kızartmak için yağ
Balığımızı ayıklıyalım, yanlız ayıklarken kafasını kopartmamaya, ve orta kılçığının arasındaki kanı çıkartmaya dikkat edelim, sonra balığımızı iyice kurutalım, kuruduktan sonra unlayalım, fazla unları üstünden çırpalım, kızgın yağlı tavaya kızartmak için yerleştirelim, mezgit çok narin bir balık olduğu için maşayı en az kullanmamız lazımdır bu yüzden, balıkların tavaya yapışmasını önlemek için tavayı sık sık sallamamız gereklidir, bunlara dikkat ederek balıklarımızı kızartalım.
Afiyet olsun.
Yorumlar