Yarın Miraç Kandili kandilinizi bugünden kutlarım, herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Geçen kandilde simit yapmıştık. Bu kandilde de güzel bir saray helvasına ne dersiniz?
Malzemeler :
Unu tenceremize alalım ağır ateşte tahta kaşıkla kokusu çıkana kadar beyaz bir şekilde kavuralım. kavururken topaklanmamasına dikkat edelim, sonra kavurduğumuz unu helvayı yapacağımız çok büyük olmayan bir tepsiye alalım, un ılınınca şekerimizi, ve katı haldeki yağımızı katalım, ve iyice karıştırıp, ezelim sonra bastırarak tepsiye yayalım, baklava dilimi şeklinde keselim, üzerini neyle isterseniz onunla süsleyebilirsiniz, sadenin ayrı bir güzelliği var. Benim oğlum küçükken bu helvayı pişmaniye diye yerdi öylesi değişik helva.
Afiyet olsun
Malzemeler :
- 5 Bardak un
- 1 Bardak pudra şekeri
- 250 Gram margarin veya tereyağ
- Vanilya
Unu tenceremize alalım ağır ateşte tahta kaşıkla kokusu çıkana kadar beyaz bir şekilde kavuralım. kavururken topaklanmamasına dikkat edelim, sonra kavurduğumuz unu helvayı yapacağımız çok büyük olmayan bir tepsiye alalım, un ılınınca şekerimizi, ve katı haldeki yağımızı katalım, ve iyice karıştırıp, ezelim sonra bastırarak tepsiye yayalım, baklava dilimi şeklinde keselim, üzerini neyle isterseniz onunla süsleyebilirsiniz, sadenin ayrı bir güzelliği var. Benim oğlum küçükken bu helvayı pişmaniye diye yerdi öylesi değişik helva.
Afiyet olsun
Yorumlar