Cacık yaz günlerinin vazgeçimezlerindendir. Anlatmak sırası şimdiymiş.
Malzemeler :
Büyükçe bir kaseye kabuklarını soyduğumuz,(isterseniz alacalı soyulabilir) salatalıkları küp küp doğrayalım, üstüne ayıladığımız sarmısakları havanda tuzla dövüp koyalım, yoğurtu katıp karıştıralım, üzerine azar azar su ilave edelim, kıvamına dikkat edelim, bozadan biraz sulu olacak, üzerine kurunane ve zeytin yağı gezdirelim, soğuk servis yapalım.
Afiyet olsun.
Not: Birde kurunane yerine dereotunu deneyin
çok güzel oluyor.
Malzemeler :
- 1 çorba kasesi dolu dolu yoğurt
- 3 salatalık
- 3,4 diş sarmısak
- Tuz, kurunane
- Zeytinyağı
Büyükçe bir kaseye kabuklarını soyduğumuz,(isterseniz alacalı soyulabilir) salatalıkları küp küp doğrayalım, üstüne ayıladığımız sarmısakları havanda tuzla dövüp koyalım, yoğurtu katıp karıştıralım, üzerine azar azar su ilave edelim, kıvamına dikkat edelim, bozadan biraz sulu olacak, üzerine kurunane ve zeytin yağı gezdirelim, soğuk servis yapalım.
Afiyet olsun.
Not: Birde kurunane yerine dereotunu deneyin
çok güzel oluyor.
Yorumlar