Bu günlerde balıkçılarda çiftlik balıkları bolca bulunuyor. Bunlardan biriside çipura kocaman kocaman ızgara filan densede yağda kızartmanında tadı bir başka oluyor. Bu tip kalın balıklarda iyi pişmesi için sırt yüzgeçinin altından boydan boya veya kılçık yönüne doğru üç tane çentik açılır.
Malzemeler :
Balıkları alalım tabii önce pullarını, içini ayıklıyalım, ondan sonra yukarda bahsettiğim gibi çentikleri açalım, sonra iyice kurutalım, normal un ile unlayalım ve balıklardan unları çırpalım, sonra bol ve kızgın yağda kızartalım.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- Çipura balığı
- un
Balıkları alalım tabii önce pullarını, içini ayıklıyalım, ondan sonra yukarda bahsettiğim gibi çentikleri açalım, sonra iyice kurutalım, normal un ile unlayalım ve balıklardan unları çırpalım, sonra bol ve kızgın yağda kızartalım.
Afiyet olsun.
Yorumlar