Mantar yemeklerini az yazmıştık yavaş yavaş onlarada başlıyoruz.
Malzemeler :
Mantarları iyice yıkıyalım, limonlu tuzlu suda bekletelim( yıkanmaz tezine ben şiddetle karşıyım) sonra kuşbaşı doğrayalım, diğer tarafta soğanları ve biberleri çok ufak olmayan küpler halinde doğrayalım ve tencerede yağımızda öldürelim, üstüne mantarlarımızı atalım kendi suyunu salıp çekmesini sağlıyalım, soyup küçük küçük doğradığımız domatesleri, tuzunu karabiberini ilave edelim ve pişirelim daha sonra kaynar suyu azar azar ilave ederek yemeğimizi pişirelim.
Afiyet olsun.
Not: Mantarda salça zorda kalmadıkça salça
kullamıyalım salça mantarları karartır.
Malzemeler :
- 1 paket mantar
- 1 soğan
- 3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 3 kaşık zeytinyağı
- Tuz,karabiber
Mantarları iyice yıkıyalım, limonlu tuzlu suda bekletelim( yıkanmaz tezine ben şiddetle karşıyım) sonra kuşbaşı doğrayalım, diğer tarafta soğanları ve biberleri çok ufak olmayan küpler halinde doğrayalım ve tencerede yağımızda öldürelim, üstüne mantarlarımızı atalım kendi suyunu salıp çekmesini sağlıyalım, soyup küçük küçük doğradığımız domatesleri, tuzunu karabiberini ilave edelim ve pişirelim daha sonra kaynar suyu azar azar ilave ederek yemeğimizi pişirelim.
Afiyet olsun.
Not: Mantarda salça zorda kalmadıkça salça
kullamıyalım salça mantarları karartır.
Yorumlar