Evet şimdi bifteğimizde sıra.
Malzemeler :
Domatesin bol mevsiminde olduğumuz için salça kullanmıyalım. Yemeğimiz üç aşamada pişecek ilk aşamada etlerimizi 2 kaşık yağ ile birlikte hiç su koymadan düdüklü tencereye koyup öylece 15 dakika pişirelim, sonra düdüklüyü açalm eğer hala suyu varsa onu çektirelim, etlerin üstüne kekik serpip teflon tavada kızatalım, onları yaygın bir tencereye dizip düdülünün içinde kalan yağın üstüne domatesleri rendeliyerek tuzunu karabiberini katıp etin üstüne dökelim ve az sulu olarak pişirelim.
Afiyet olsun.

Malzemeler :
- 1 kg dana biftek
- 5,6 tane olgun domates
- Tuz, karabiber, kekik
- 2 kaşık yağ
Domatesin bol mevsiminde olduğumuz için salça kullanmıyalım. Yemeğimiz üç aşamada pişecek ilk aşamada etlerimizi 2 kaşık yağ ile birlikte hiç su koymadan düdüklü tencereye koyup öylece 15 dakika pişirelim, sonra düdüklüyü açalm eğer hala suyu varsa onu çektirelim, etlerin üstüne kekik serpip teflon tavada kızatalım, onları yaygın bir tencereye dizip düdülünün içinde kalan yağın üstüne domatesleri rendeliyerek tuzunu karabiberini katıp etin üstüne dökelim ve az sulu olarak pişirelim.
Afiyet olsun.
Yorumlar