Pilavımızı hazırladıkmı tamam ramazanın ilk günün sofrası olmuş sayılır.
Malzemeler :
Tencerede yağı erirtelim, şehriyeleri bal rengi olana kadar kavuralım, üstüne ayıklayıp yıkadığımız pirinçleri ve tuzu atalım sonra 3,5 bardak kaynar su dökelim kısık ateşte pişirelim. Suyunu çekince ocağı kapatalım kağıt havlu ile kapağını kapatalım.
Afiyet olsun
Malzemeler :
- 2 bardak baldo pirinç
- yarm bardak arpa şehriye
- 3 kaşık margarin
- tuz
Tencerede yağı erirtelim, şehriyeleri bal rengi olana kadar kavuralım, üstüne ayıklayıp yıkadığımız pirinçleri ve tuzu atalım sonra 3,5 bardak kaynar su dökelim kısık ateşte pişirelim. Suyunu çekince ocağı kapatalım kağıt havlu ile kapağını kapatalım.
Afiyet olsun
Yorumlar