Ben küçük acı biberleride, turşusunuda çok severim, onun için bir kavanoz kurucam sizede tarif edeyim dedim.
Malzemeler :
Domatesleri rendeliyelim su haline getirelim içine tuzlu bir yemek yapar gibi tuzu katalım, soyduğumuz sarmısakları, sirkeyi ve yıkadığımız acı biberlerimizi katıp iyice karıştıralım, sonra kavanozlara hava almıyacak şekilde dolduralım, 10,15 gün içersinde turşumuz hazır olacaktır, açıktan sonra buzdolabında saklamanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 1 kg küçük acı biber
- 4 tane kırmızı olgun yumuşak domates
- 1 baş sarmısak
- Kaya tuzu
- 1 kahve fincanı sirke
Domatesleri rendeliyelim su haline getirelim içine tuzlu bir yemek yapar gibi tuzu katalım, soyduğumuz sarmısakları, sirkeyi ve yıkadığımız acı biberlerimizi katıp iyice karıştıralım, sonra kavanozlara hava almıyacak şekilde dolduralım, 10,15 gün içersinde turşumuz hazır olacaktır, açıktan sonra buzdolabında saklamanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun.
Yorumlar