Bu tatlıyı çalışırken bir arkadaşım tarif etmişti, çok güzel ve kolay bir tatlı.
Malzemeler :
Hamur kabına malzemelerimizi koyarak kulak memesi yumuşaklığında hamur tutalım, 20 dakika buzdolabında dinlendirelim, sonra ufak parçalar alalım avuç içi kadar açıp kenarlarını bıçakla çıtlatalım, içine ceviz veya fındık koyup çıtlatığımız yerleri gül şeklinde bürelim, 180 derecede 25 dakika pişierelim, bu arada şerbetimizi hazırlıyalım, şerbeti dökerken birinin sıcak diğerinin ılık olmasına dikkat edelim.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 1 yumurta
- 1 çaybardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 2 çay bardağı margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- Vanilya
- Ceviz, veya fındık
- Aldığı kadar un
- Şerbet için
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
Hamur kabına malzemelerimizi koyarak kulak memesi yumuşaklığında hamur tutalım, 20 dakika buzdolabında dinlendirelim, sonra ufak parçalar alalım avuç içi kadar açıp kenarlarını bıçakla çıtlatalım, içine ceviz veya fındık koyup çıtlatığımız yerleri gül şeklinde bürelim, 180 derecede 25 dakika pişierelim, bu arada şerbetimizi hazırlıyalım, şerbeti dökerken birinin sıcak diğerinin ılık olmasına dikkat edelim.
Afiyet olsun.
Yorumlar