Malzeme
Yapılışı
Tavuk etlerini baharatlarla ve sarımsakla iyice harmanlayalım. Yumurtaları ayrı kapta iyice çırpalım. Geniş bir tavada yağı kızdıralım yağ fazla olmayacak tavuklar kızardığında tavada yağ kalmayacak kadar olmasına dikkat edelim. Hazırladığımız tavuk göğüs etlerini önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayarak her iki tarafını da kızartalım.
Afiyet olsun
- 3-4 adet dövülmüş tavuk göğsü
- 2 yumurta
- 2 kaşık un
- 3 kaşık galeta unu
- Kekik, karabiber, kırmızıbiber, tuz
- Zencefil ve kimyon (tercihe göre )
- 1-2 diş çok ince doğranmış sarımsak(yine tercihe göre)
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
Tavuk etlerini baharatlarla ve sarımsakla iyice harmanlayalım. Yumurtaları ayrı kapta iyice çırpalım. Geniş bir tavada yağı kızdıralım yağ fazla olmayacak tavuklar kızardığında tavada yağ kalmayacak kadar olmasına dikkat edelim. Hazırladığımız tavuk göğüs etlerini önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayarak her iki tarafını da kızartalım.
Afiyet olsun
Yorumlar