Bu böreği bize annem çocukluğumuzda yapardı.Ordan kalma alışkanlık bende uzun yıllar yaptım ama şimdilerde nadir yaptığım bir börek çeşiti yani buda çok eski tatlardan.
Malzemeler :
2 su bardağı su ile kulak memesi kıvamından biraz kalınca hamur tutalım, ufak ufak bezelere ayıralım, bunları açabildiğimiz kadar açalım, ortalarına içimizden koyup tavaya girecek büyüklükte yarım ay şeklinde keserek kapatalım, bol ve kızgın yağda kızartalım.
Malzemeler :
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Aldığı kadar un
- İç harcı
- İsterseniz peynirli olabilir
- isterseniz kıyma kavurup olabilir
2 su bardağı su ile kulak memesi kıvamından biraz kalınca hamur tutalım, ufak ufak bezelere ayıralım, bunları açabildiğimiz kadar açalım, ortalarına içimizden koyup tavaya girecek büyüklükte yarım ay şeklinde keserek kapatalım, bol ve kızgın yağda kızartalım.
Yorumlar