Artık sonbaharı yaşıyoruz, turşuları kurmamızın tam zamanı. Bende salatalık turşusundan başlıyayım dedim.
Malzemeler :
Turşuluk kornişon salatalık alalım iyice yıkıyalım, sarmısakları ayıklıyalım , makarna suyu kaynatır gibi tuzlu su kaynatalım, içine sirkemizi katalım ve ön hazırlıklarımızı tamamlıyalım. Şimdi kavanozumuzu alalım en altına bikaç tane sarmısak 8,10 tanede nohut atalım, düzgün bir şekilde salatalıklarımızı yerleştirelim kat aralarına sarmısakları atarak kavanozu dolduralım, en üste yine birkaç diş sarmısak,ve kalan nohutları atalım, üstünü yarım demet maydanozla kapatalım, hazıladığımız tuzlu, sirkeli suyu döküp kavanozun ağzını iyice kapatalım, hava almamasına dikkat edelim, evet turşumuz enfazla 20 gün sonra yenmeye hazır.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 1 kg salatalık
- 2 baş sarmısak
- Salamura (kaya)tuzu
- 1 fincan sirke
- 10,15 tane nohut
- Yarım demet maydanoz
- Su
Turşuluk kornişon salatalık alalım iyice yıkıyalım, sarmısakları ayıklıyalım , makarna suyu kaynatır gibi tuzlu su kaynatalım, içine sirkemizi katalım ve ön hazırlıklarımızı tamamlıyalım. Şimdi kavanozumuzu alalım en altına bikaç tane sarmısak 8,10 tanede nohut atalım, düzgün bir şekilde salatalıklarımızı yerleştirelim kat aralarına sarmısakları atarak kavanozu dolduralım, en üste yine birkaç diş sarmısak,ve kalan nohutları atalım, üstünü yarım demet maydanozla kapatalım, hazıladığımız tuzlu, sirkeli suyu döküp kavanozun ağzını iyice kapatalım, hava almamasına dikkat edelim, evet turşumuz enfazla 20 gün sonra yenmeye hazır.
Afiyet olsun.
Yorumlar