Sizlere yine egeden güzel bir salatamı diyeyim, mezemi diyeyim, artık siz ne derseniz o.
Malzemeler :
Baklaları bir gece evvelden ıslatalım, ertesi gün soğanıda ayıklayıp iri iri doğrayıp baklalarla birlikte iyice pişirelim, hiç pütür kalmıyacak şekilde ya blendırdan geçirelim, ya tel süzgeçten sonra bu koyu kıvamlı baklaya tuzunu ilave ederek 1 parmak kalınlığındaki servis tabaklarına dökelim, ve baklanın tamamen katılaşmasını bekliyelim, baklaları baklava dilimi şeklinde keselim, önce kimyon serpelim, üstüne limon, onun üstünede zeytinyağı dökelim, en üste dere otuyla süslüyelim ve soğuk servis yapalım.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 1 çorba kasesi kuru bakla
- 1 soğan
- 8,10 sap dereotu
- limon
- tuz, kimyon
- zeytinyağı
Baklaları bir gece evvelden ıslatalım, ertesi gün soğanıda ayıklayıp iri iri doğrayıp baklalarla birlikte iyice pişirelim, hiç pütür kalmıyacak şekilde ya blendırdan geçirelim, ya tel süzgeçten sonra bu koyu kıvamlı baklaya tuzunu ilave ederek 1 parmak kalınlığındaki servis tabaklarına dökelim, ve baklanın tamamen katılaşmasını bekliyelim, baklaları baklava dilimi şeklinde keselim, önce kimyon serpelim, üstüne limon, onun üstünede zeytinyağı dökelim, en üste dere otuyla süslüyelim ve soğuk servis yapalım.
Afiyet olsun.
Yorumlar