Sağlıklı yaşam için yulaf ezmesini günde 1 öğün tavsiye ediyorlar. Böyle olunca yulaf ezmesi iyice mutfaklarımıza yerleşti, eh bizlerde onu kurabiyelerimizde kullanalım dedik.
Malzemeler :
Şekeri, margarini, 2 yumurtayı mikserle çırparak birbirine karıştıralım, sonra unu , kabartma tozunu, tarçını ve vanilyayı ekliyelim ve hamurumuzu yapalım, parmaklarımıza yapışan bir hamur olacaktır, sonra bu hamura 3 su bardağı yulaf ezmesi katıp iyice karıştıralım, yulafların şişmesi, ve hamurun dinlemesi için hamurumuzun üstünü örtüp buzdolabında en az 1 saat bekletelim, daha sonra kağıt döşediğimiz tepsiye aralıklarla ceviz büyüklüğünde top şeklinde dizelim,üzerine şekere batırılmış çatalla hafif bastıralım, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirelim, bu ölçüler 2 tepsi çıkartıyor, bunuda size dip not olarak vereyim.
Afiyet olsun
Malzemeler :
- 250 gram margarin
- 2 yumurta
- 1 tam 1 tamdan 2 parmak eksik su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 3 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 vanilya
- 1,5 çay kaşığı tarçın
- 0,5 paket kabartma tozu.
Şekeri, margarini, 2 yumurtayı mikserle çırparak birbirine karıştıralım, sonra unu , kabartma tozunu, tarçını ve vanilyayı ekliyelim ve hamurumuzu yapalım, parmaklarımıza yapışan bir hamur olacaktır, sonra bu hamura 3 su bardağı yulaf ezmesi katıp iyice karıştıralım, yulafların şişmesi, ve hamurun dinlemesi için hamurumuzun üstünü örtüp buzdolabında en az 1 saat bekletelim, daha sonra kağıt döşediğimiz tepsiye aralıklarla ceviz büyüklüğünde top şeklinde dizelim,üzerine şekere batırılmış çatalla hafif bastıralım, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirelim, bu ölçüler 2 tepsi çıkartıyor, bunuda size dip not olarak vereyim.
Afiyet olsun
Yorumlar