İçeceklerden bahsederken benim ıhlamurum pek meşhurdur. Misafirlerin birçoğu özellikle benden ıhlamur pişirmemi isterler,işte şimdi ıhlamurumun sırrı.
Malzemeler :
Çaydanlığa 3 subardağı soğuk su(iyi su) dolduralım, ıhlamuru, tarçınımızı parçalıyarak diğer baharatları çaydanlığımıza koyalım, ve kaynatalım, çay gibi demliyelim ve ikram edelim.
Afiyet olsun.
Not : Zencefili fazla kaçırırsanız acı olur.
Malzemeler :
- Bir tutam ıhlamur
- 1 çubuk tarçın
- 8,10 tane karanfil
- 5,6 tane ayva çekirdeği
- Kabak çekirdeği kadar kuru zencefil
Çaydanlığa 3 subardağı soğuk su(iyi su) dolduralım, ıhlamuru, tarçınımızı parçalıyarak diğer baharatları çaydanlığımıza koyalım, ve kaynatalım, çay gibi demliyelim ve ikram edelim.
Afiyet olsun.
Not : Zencefili fazla kaçırırsanız acı olur.
Yorumlar