Şimdi de size karnıbahar kızartmayı anlatayım.
Malzemeler :
Karnıbaharı dal dal ayırıp yıkayalım, haşlıyalım, hafif pişirelim, süzelim, soğutalım, diğer yanda geniş bir tabak içinde 2 yumurtayı kıralım, yarım fincan su ekleyip un, tuz, ve karbonatla iyice çırpalım, sonra karnıbahar dallarını tek tek bu karışıma batırıp kızgın ve bol yağda kızartalım, sarmısaklı yoğurtla servis edelim.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 1 tane küçük karnıbahar
- 2 yumurta
- 2 kaşık un
- 1 çay kaşığı karbonat
- Tuz
Karnıbaharı dal dal ayırıp yıkayalım, haşlıyalım, hafif pişirelim, süzelim, soğutalım, diğer yanda geniş bir tabak içinde 2 yumurtayı kıralım, yarım fincan su ekleyip un, tuz, ve karbonatla iyice çırpalım, sonra karnıbahar dallarını tek tek bu karışıma batırıp kızgın ve bol yağda kızartalım, sarmısaklı yoğurtla servis edelim.
Afiyet olsun.
Yorumlar