Geçen gün çoban kavurma yapmıştım, sizinlede paylaştım, bugün elimde hindi but kuşbaşı etim var bugünde bundan çoban kavurma yapacağım.
Malzemeler :
Etlerimizi alalım, yayvan bir tencereye koyalım kısık ateşde pişirmeye başlıyalım, patatesleri iri küpler halinde doğrayalım hindi kendi suyunu çekerken onlarıda tencereye bırakalım ve yağla birlikte 1 çay bardağı kaynar su ve tuzumuzu ilave edelim, suyumuz çekince tenceremizdeki yağ ile etleri ve patatesleri tahta spatulayla kavuralım, kavururken zevkimize göre baharatlarımızı ekliyelim, inanın çok kısa sürede çok lezzetli bir yemek oluyor.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 1 kg hindi but kuşbaşı
- 2 patates
- 2 kaşık margarin
- kekik
- köri, karabiber
- tuz
Etlerimizi alalım, yayvan bir tencereye koyalım kısık ateşde pişirmeye başlıyalım, patatesleri iri küpler halinde doğrayalım hindi kendi suyunu çekerken onlarıda tencereye bırakalım ve yağla birlikte 1 çay bardağı kaynar su ve tuzumuzu ilave edelim, suyumuz çekince tenceremizdeki yağ ile etleri ve patatesleri tahta spatulayla kavuralım, kavururken zevkimize göre baharatlarımızı ekliyelim, inanın çok kısa sürede çok lezzetli bir yemek oluyor.
Afiyet olsun.
Yorumlar