Geçenlerde bir arkadaş toplatısında konuşuluyordu, mor lahana salatası nasıl yapılır, daha doğrusu nasıl yapılırsa lahanalar yenilebilecek yumuşaklığa gelebilir, ben salonun öbür ucunda olduğum için olaya sadece kulak misafiri oldum ama bu konuda en azından kendi yaptığım şekli yazmam gerektiğine karar verdim.
Malzemeler :
Mor lahananın damarlı kısımlarını ayırıp, ince ince kıyalım, sonra tuzlıyalım ve üstüne yarım limon sıkalım, karıştırıp yarım saat bekletelim sonra oğuşturarak yıkayalım,ve süzgeçe alalım, kıvırcıkları daha iri doğrayalım, üstüne havuçları rendeleyelim, soğanlarımızı yeşil yapraklarıyla beraber ince ince doğrayalım, mor lahanamızıda katıp karıştıralım, tuzumuzu,limonumuzu ve zeytinyağımızı ayarlayalım, işte salatamız hazır hepinize afiyet olsun.
Malzemeler :
- 1 tane küçük mor lahana
- 1 kıvırcık
- 1,2 havuç
- 2,3 tane taze soğan
- Limon
- Tuz
- Zeytinyağı
Mor lahananın damarlı kısımlarını ayırıp, ince ince kıyalım, sonra tuzlıyalım ve üstüne yarım limon sıkalım, karıştırıp yarım saat bekletelim sonra oğuşturarak yıkayalım,ve süzgeçe alalım, kıvırcıkları daha iri doğrayalım, üstüne havuçları rendeleyelim, soğanlarımızı yeşil yapraklarıyla beraber ince ince doğrayalım, mor lahanamızıda katıp karıştıralım, tuzumuzu,limonumuzu ve zeytinyağımızı ayarlayalım, işte salatamız hazır hepinize afiyet olsun.
Yorumlar