Ben sizlere değişiklik olsun diye birkaç gün değişik kanepe tarifi vereceğim, bunları çeşitli ortamlarda kullanabilirsiniz, ister meze olarak, ister açık büfede, ister 5 çayında. Öncelikle heryerde ikram edilebilen kanepelerden olan peynirli kanepeyi yazmayı seçtim, bununla kahvaltınızı bile renklendirebilirsiniz.
Malzemeler :
Ekmeği incecik doğrayalım, peyniri tuzunun çıkması için suda bekletelim sonra rendenin ince tarafıyla rendeliyelim, limon suyunu ve zeytinyağını yedirelim, sade istersek bu şekilde ekmeklerin üstüne sürelim, biraz renkli ama tatlı olsun dersek, tatlı kırmızı tozbiberi acı dersek, acı tozbiberi kullanalım, üstüne küçük küçük maydanoslarla süsleyelim ve öyle ikram edelim.
Afiyet osun
Malzemeler :
- Baget ekmek
- 100-150 gram beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- tatlı- acı toz kırmızı biber
- maydanos
Ekmeği incecik doğrayalım, peyniri tuzunun çıkması için suda bekletelim sonra rendenin ince tarafıyla rendeliyelim, limon suyunu ve zeytinyağını yedirelim, sade istersek bu şekilde ekmeklerin üstüne sürelim, biraz renkli ama tatlı olsun dersek, tatlı kırmızı tozbiberi acı dersek, acı tozbiberi kullanalım, üstüne küçük küçük maydanoslarla süsleyelim ve öyle ikram edelim.
Afiyet osun
Yorumlar