Gecen cumartesi günü burda yeni açılan Edirne ciğer tavacısına yemeğe gidecektik, kısmet olmadı. Bugün ben evde yapayım bari dedim, burayada yazmadığımı fark ettim, hemen yazıyorum, ciğer sevenlere güzel bir lezzet. Ben niye kızartılmış kuru biberle servis yaparlar anlamış değilim, ama yanından soğan salatasıyla birlikte eksik etmiyorum.
Malzemeler :
Ciğeri alalım, zarını soyduktan sonra içinin sinirlerini temizliyelim, ince yaprak (şerit) gibi doğrayalım, sonra, hafif tuzlayıp una bulayalım, fazla unları silkeliyelim bol kızgın yağda kızartalım 5-6 dakikada kızaracaktır, yukarıda da belirttiğim gibi Edirne'liler bunu kızartılmış kuru kırmızı biberle servis ediyorlar, ben yanına soğan salatası ekleyin derim.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 500 gram karaciğer
- Un, tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Ciğeri alalım, zarını soyduktan sonra içinin sinirlerini temizliyelim, ince yaprak (şerit) gibi doğrayalım, sonra, hafif tuzlayıp una bulayalım, fazla unları silkeliyelim bol kızgın yağda kızartalım 5-6 dakikada kızaracaktır, yukarıda da belirttiğim gibi Edirne'liler bunu kızartılmış kuru kırmızı biberle servis ediyorlar, ben yanına soğan salatası ekleyin derim.
Afiyet olsun.
Yorumlar