Bugün size peş peşe iki yemek tarifi vereceğim. Birisi Adana yöresinden benim çocukluğumdan hatırladığım çorba dün pişirdim yazamadım yüksük çorbası, çok güzel bir çorba açılımı nohutlu mantı çorbası tavsiye ederim.
Malzemeler :
Tencerede yağı eritelim, salçayı özleştirelim, damak zevkimize göre kurunanemizi katalım, üstüne sıcak suyumuzu ilave edip nohut ve bulgurumuzu koyalım, suyun kaynamasını sağlıyalım, sonra mantılarımızı ilave edip pişirelim, inmesine yakın tuzunu biberini ayarlıyalım, sumağını ister siz tencerede mayhoş bir şekilde ayarlayın ister servise koyun.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 1 yufkadan yapılmış mantı(200 gram)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 kahve fincanı köftelik bulgur
- 2 kaşık salça
- 2 kaşık margarin
- Tuz, kurunane, pulbiber, sumak
Tencerede yağı eritelim, salçayı özleştirelim, damak zevkimize göre kurunanemizi katalım, üstüne sıcak suyumuzu ilave edip nohut ve bulgurumuzu koyalım, suyun kaynamasını sağlıyalım, sonra mantılarımızı ilave edip pişirelim, inmesine yakın tuzunu biberini ayarlıyalım, sumağını ister siz tencerede mayhoş bir şekilde ayarlayın ister servise koyun.
Afiyet olsun.
Yorumlar