Humus vazgeçilmez bir meze çeşididir, yapımıda bi o kadar kolay işte tarifim.
Malzemeler :
Nohutları geceden ıslatalım, düdüklü tencerede iyice haşlıyalım, kabuklarını soyalım, ve püre haline gelecek şekilde ezelim, sonra servis tabağımıza alıp içine tahinimizi, dövülmüş sarmısağımızı, tuzumuzu, zevkimize göre kırmızı biberimizi, limonumuzu ve zeytinyağımızı ayarlayıp karıştıralım, tatlar iyice hallolduktan sonra üstünü düzeltip, kornişon turşu, maynados, zeytinle süsleyelim.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 3 su bardağı nohut
- 1 su bardağı tahin
- 1 limon
- 6-7 diş sarmısak
- Tuz, kırmızı biber
- Zeytinyağı
Nohutları geceden ıslatalım, düdüklü tencerede iyice haşlıyalım, kabuklarını soyalım, ve püre haline gelecek şekilde ezelim, sonra servis tabağımıza alıp içine tahinimizi, dövülmüş sarmısağımızı, tuzumuzu, zevkimize göre kırmızı biberimizi, limonumuzu ve zeytinyağımızı ayarlayıp karıştıralım, tatlar iyice hallolduktan sonra üstünü düzeltip, kornişon turşu, maynados, zeytinle süsleyelim.
Afiyet olsun.
Yorumlar