Evet bu sezon enginar tarifi hiç vermedim, şimdi sizlere bezelyeli, havuçlu enginarı tarif edeceğim, enginar her haliyle güzel.
Malzemeler :
Enginarları ayıklıyalım ()tuzlu, limonlu suda bekletirken tencerede 3 kaşık zeytiyağı ile küp doğranmış havuçu, patatesi, taze soğanı, ve bezelyeyi pişirelim, enginarlar çabuk piştiğinden onu bezelyelerin, havuçların pişmesine yakın tencereye 4 bölerek ilave edelim, tuzunuda ekliyelim, üstüne sebzeleri geçecek kadar kaynarsu ekleyip yavaş ateşte pişirelim, pişiriken kariştırmamaya özen gösterelim, inmesine yakın üstüne doğradığımız dereotlarını ilave edip 2 tanede kesme şeker atıp bir ki taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatalım. soğuk servis yapalım.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 4 tane enginar
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 su bardağı taze bezelye
- 2 tane orta boy havuç
- 2 tane orta boy taze patates
- 10-12 tane taze soğan
- 8-10 dal dere otu
- Tuz
Enginarları ayıklıyalım ()tuzlu, limonlu suda bekletirken tencerede 3 kaşık zeytiyağı ile küp doğranmış havuçu, patatesi, taze soğanı, ve bezelyeyi pişirelim, enginarlar çabuk piştiğinden onu bezelyelerin, havuçların pişmesine yakın tencereye 4 bölerek ilave edelim, tuzunuda ekliyelim, üstüne sebzeleri geçecek kadar kaynarsu ekleyip yavaş ateşte pişirelim, pişiriken kariştırmamaya özen gösterelim, inmesine yakın üstüne doğradığımız dereotlarını ilave edip 2 tanede kesme şeker atıp bir ki taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatalım. soğuk servis yapalım.
Afiyet olsun.
Yorumlar