İnsanlar kısmetini yerlermiş; bu akşam domatesli kontrfile yapmıştım, o kadar nefis olmuştu ki, son kalan 3 parçayı hiç dolaba kaldırmak gelmedi içimden birisi gelsede ikram etsem diyordum ki kapım çaldı, üst komşum geldi, çokda beğenerek yedi işte tarifim.
Malzemeler :
Etlerimizi fazla dövüp inceltmiyelim, az dövülmüş, kalınca olsun. Yayvan teflon tencereye 2 kaşık yağ koyalım ve kısık ateşte etleri kendi suyuyla önce pişirelim, sonra kızartmaya geçelim, çok hafif bir şekilde kızartalım, kızarmış etleri tencereden almıyarak üstüne 2 kaşık daha yağ ilave edelim şöyle bir iki daha çevirelim, daha sonra çekirdeklerini çıkardıp jülyen doğradığımız biberleri katalım, onları birlikte çevirerek kızartalım,karabiber ve kekiğini katalım, sonra domateslerin 2-3 ü rendeliyelim, 2-3 ünü soyup küçük küçük doğrayalım ve hep birlikte etlerin üstüne atalım, bu arada tuzunuda ayarlıyalım ve pişirelim püreyle ikram edelim.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- Kişiye göre kontrfile
- bol domates
- 5-6 çarliston veya köy biberi
- 4-5 kaşık yağ
- tuz, karabiber, kekik
Etlerimizi fazla dövüp inceltmiyelim, az dövülmüş, kalınca olsun. Yayvan teflon tencereye 2 kaşık yağ koyalım ve kısık ateşte etleri kendi suyuyla önce pişirelim, sonra kızartmaya geçelim, çok hafif bir şekilde kızartalım, kızarmış etleri tencereden almıyarak üstüne 2 kaşık daha yağ ilave edelim şöyle bir iki daha çevirelim, daha sonra çekirdeklerini çıkardıp jülyen doğradığımız biberleri katalım, onları birlikte çevirerek kızartalım,karabiber ve kekiğini katalım, sonra domateslerin 2-3 ü rendeliyelim, 2-3 ünü soyup küçük küçük doğrayalım ve hep birlikte etlerin üstüne atalım, bu arada tuzunuda ayarlıyalım ve pişirelim püreyle ikram edelim.
Afiyet olsun.
Yorumlar