Şimdi size çok güzel bir biftek tarifi vereceğim, biftekleri yağda pişirsek ızgarada pişirsek sıcak sıcak yemezsek tadı kacıyor ve kuruyor, bu vereceğim tarif sebzeli ve çok güzel.
Malzemeler :
Sebzelerin hepsi jülyen doğrayalım, etler tuz ve karabiberliyelim, sonra bifteler açılır içine birer havuç patates, biber, soğanın beyazı konulup saralım, bir iki yerinden kürdanla tuturalım, kalan sebzeleri tencerenin dibine dizip üstüne salçalı su yapıp dökelim, yağımızıda koyup tenceyeyi kapatalım, 2.5 saat tencerede kapağı açmadan kısık ateşte pişirelim.
Afiyet olsun
Perihan hanıma teşekkür ederim.
Malzemeler :
- 1 kg biftek ince dövülmüş
- 2 -3 havuç
- 2-3 patates
- Yarım demet taze soğanın beyaz kısmı tüm olarak
- 5-6 tane sivri biber
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
- 1.5 su bardağı su
- Tuz, karabiber
- Kürdan
Sebzelerin hepsi jülyen doğrayalım, etler tuz ve karabiberliyelim, sonra bifteler açılır içine birer havuç patates, biber, soğanın beyazı konulup saralım, bir iki yerinden kürdanla tuturalım, kalan sebzeleri tencerenin dibine dizip üstüne salçalı su yapıp dökelim, yağımızıda koyup tenceyeyi kapatalım, 2.5 saat tencerede kapağı açmadan kısık ateşte pişirelim.
Afiyet olsun
Perihan hanıma teşekkür ederim.
Yorumlar