Evet pazartesi günüde nektarin marmelatı yaptım, o da enfes oldu. Ben marmelatlarda meyvanın ön plana çıkmasını yani şekerin biraz az olmasını seviyorum tabi bu benim fikrim sizler isterseniz tariften biraz fazla şeker koyabilirsiniz.
Malzemeler :
Nektarinleri yıkadıktan sonra ikiye bölüp çekirdeğini çıkartıp kabuklarıyla tencereye koyup büyükçe bir bardakla 1 bardak içme suyu koyup hafif pişirelim ve soğutalım sonra kevgirden geçirelim, üzerine şekerimizi ekleyip pişirelim, kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika yeterli olacaktır inmesine yakın limon suyumuzu katalım tekrar bir iki taşım kaynatıp ocağımızı kapatalım, imkanımız varsa tencerenin üstünü tülbent örtüp 1-2 gün güneşlendirelim.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 1 kg nektarin
- 3.5 su bardağı şeker (yaklaşık 750 gram)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Nektarinleri yıkadıktan sonra ikiye bölüp çekirdeğini çıkartıp kabuklarıyla tencereye koyup büyükçe bir bardakla 1 bardak içme suyu koyup hafif pişirelim ve soğutalım sonra kevgirden geçirelim, üzerine şekerimizi ekleyip pişirelim, kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika yeterli olacaktır inmesine yakın limon suyumuzu katalım tekrar bir iki taşım kaynatıp ocağımızı kapatalım, imkanımız varsa tencerenin üstünü tülbent örtüp 1-2 gün güneşlendirelim.
Afiyet olsun.
Yorumlar