Ramazanda insanın canı değişik şeyler istiyor.Bu gün size hemen hazırlıyabileceğiniz bir turşu tarifi vereceğim.
Malzemeler :
Malzeme miktarlarını vermedim, şöyleki hepsinden 1-2 adet koyup fasulye ve biberden 1 avuç bile yapsanız zaten bir ikramlık oluyor, bu yüzden size bıraktım, ben sadece yapılışını anlatacağım. Sebzelerimizi yıkayıp temizledikten ve iri iri doğradıktan sonra hafif tuzlu ve 1 diş sarmısaklı suda pişme oranlarına göre haşlıyalım ve soğutalım derin bir kaseye alalım, bir tarafta haşladığımız sebzelerimizle orantılı olararak 4-5 diş sarmısağı tuzla dövelim 1 çay bardağı sirkeyle ezelim içine haşladığımız sebze suyundan 1 çay bardağı katalım ve sebzelerimizin üstüne dökelim, iyice karıştıralım en az 30-40 dakika bekletelim sonra ikram edelim. Kabak enterasan bir tat veriyor, isteyen üstüne zeytinyağı dökebilir çok değişik bir ikram.
Afiyet olsun
Malzemeler :
- Taze fasulye
- Havuç
- Biber
- Kabak
- Patlıcan
- Sarmısak
- Sirke
- Tuz
Malzeme miktarlarını vermedim, şöyleki hepsinden 1-2 adet koyup fasulye ve biberden 1 avuç bile yapsanız zaten bir ikramlık oluyor, bu yüzden size bıraktım, ben sadece yapılışını anlatacağım. Sebzelerimizi yıkayıp temizledikten ve iri iri doğradıktan sonra hafif tuzlu ve 1 diş sarmısaklı suda pişme oranlarına göre haşlıyalım ve soğutalım derin bir kaseye alalım, bir tarafta haşladığımız sebzelerimizle orantılı olararak 4-5 diş sarmısağı tuzla dövelim 1 çay bardağı sirkeyle ezelim içine haşladığımız sebze suyundan 1 çay bardağı katalım ve sebzelerimizin üstüne dökelim, iyice karıştıralım en az 30-40 dakika bekletelim sonra ikram edelim. Kabak enterasan bir tat veriyor, isteyen üstüne zeytinyağı dökebilir çok değişik bir ikram.
Afiyet olsun
Yorumlar