Bizim evde tavuğun göğüs eti pek sevilmez, öyle özel olarak alınıp pek yapılmaz ( çorbası dışında) yada misafir geleceği zaman yapılır, ama bu vereceğim tarif sanki çerez çıtır, çıtır ye..
Malzemeler :
Etleri 1.5-2 parmak eninde 0.5 cm kalınlığında uzun uzun doğrıyalım. Diğer yanda derin bir kapta sarmısakları biraz tuzla dövelim, yoğurdumuza karıştıralım ve soya sosumuzu ilave edelim, üzerine tavukları ekleyip iyice karıştırdıktan sonra 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim sonra etlerimizi bu karışımdan alalım malzeme listesinde miktar belirtmedim ama 1 su bardağına yakın tarhanayla harman edelim bu arada kızdırdığımız tavada bol yağda kızartarak servis yapalım.
Malzemeler :
- 1 tavuk göğüsü
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı soya sosu
- 2-3 diş sarmısak
- Tuz
- Tarhana( un gibi olanından)
Etleri 1.5-2 parmak eninde 0.5 cm kalınlığında uzun uzun doğrıyalım. Diğer yanda derin bir kapta sarmısakları biraz tuzla dövelim, yoğurdumuza karıştıralım ve soya sosumuzu ilave edelim, üzerine tavukları ekleyip iyice karıştırdıktan sonra 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim sonra etlerimizi bu karışımdan alalım malzeme listesinde miktar belirtmedim ama 1 su bardağına yakın tarhanayla harman edelim bu arada kızdırdığımız tavada bol yağda kızartarak servis yapalım.
Yorumlar