Baklava hep zor yapılan tatlılardan sayılır, daha önce kolay baklava diye zannederim anlatmıştım, ama bu tarifini vereceğim baklava hepsiden kolay denemesi sizden:))
Malzemeler :
10 parça mülföy hamurunun yumuşamasını sağlıyalım ve her birini eşit olarak 3 er parmak büyütelim, bir tabakta karştırdığımız ceviz tereyağı ve şeker karışımınından hamurun bir kenarına koyup rulo haline getirelim ve yağladığımız dikdörtgen tepsiye yerleştirelim her hamuru aynı şekilde yapıp tepsiyi dolduralım, tepsiyi vereve alıp dilimliyelim üzerine yumutamızın sarısını sürüpönceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim. Bizde bu arada şerbetimizi kaynatalım, şerbeti iyice kaynatalım kaynamaya başladıktan sonra enaz 10 dakika kaynamalıdır, bu arada şekerin köpüklerini muhakkak almalıyız, fırından çıkınca ılıkken sıcak şerbeti dökelim, soguk servis yapalım.
Afiyet olsun...
Malzemeler :
- 1 kg mülföy hamuru
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 yemek kaşığı ılık tereyağı
- 0.5 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 4 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
10 parça mülföy hamurunun yumuşamasını sağlıyalım ve her birini eşit olarak 3 er parmak büyütelim, bir tabakta karştırdığımız ceviz tereyağı ve şeker karışımınından hamurun bir kenarına koyup rulo haline getirelim ve yağladığımız dikdörtgen tepsiye yerleştirelim her hamuru aynı şekilde yapıp tepsiyi dolduralım, tepsiyi vereve alıp dilimliyelim üzerine yumutamızın sarısını sürüpönceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim. Bizde bu arada şerbetimizi kaynatalım, şerbeti iyice kaynatalım kaynamaya başladıktan sonra enaz 10 dakika kaynamalıdır, bu arada şekerin köpüklerini muhakkak almalıyız, fırından çıkınca ılıkken sıcak şerbeti dökelim, soguk servis yapalım.
Afiyet olsun...
Yorumlar