Bugünkü yemeğimiz ısırgan otu kavurma,ısırgan otları balkonumdan, tohumlarını oğlum Kütahya'da askerken oradan almıştım o gün bu gün her sene çıkarlar bende yılda bir sefer pişiririm, işte tarifi:
Malzemeler :
Yapılışı :
Isırgan otlarını ayıklarken, yıkarken eldivenlerimizi giyelim, ve çok iri olmayacak şekilde doğrayalım, diğer taraftan küp şeklinde doğradığımız soğanları zeytin yağında öldürelim, üstüne doğradığımız ısırganları, domatesleri ve tuzunu ilave edip kendi suyunda kavuralım eğer pişmezse çok az kaynar su ilave edelim .
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 1 demet ısırgan otu
- 1 kuru soğan
- 2 küçük domates
- zeytin yağı
- tuz
Yapılışı :
Isırgan otlarını ayıklarken, yıkarken eldivenlerimizi giyelim, ve çok iri olmayacak şekilde doğrayalım, diğer taraftan küp şeklinde doğradığımız soğanları zeytin yağında öldürelim, üstüne doğradığımız ısırganları, domatesleri ve tuzunu ilave edip kendi suyunda kavuralım eğer pişmezse çok az kaynar su ilave edelim .
Afiyet olsun.
Yorumlar