Evet gece gece size bir ege zeytinyağlısı tarifi vereceğim, yazmadan önce şöyle bir başka bloğlara baktım, birçoğu barbunya gibi pişirmiş, bende egeli olarak yazayım bari dedim, resim gene facedeki sayfamda
.
Malzemeler :
Yapılışı :
Börülceleri yıkayalım ılık suda 3-4 saat ıslatalım, sonra haşlayıp suyunu dökelim, tenceremizde küp küp doğradığımız soğan ve sarımsakları şefaflaşıncaya kadar kavuralım,salçalarımızı atalım onlarıda ezelim içine biraz sıcak su döküp salça kokusunun çıkmasını sağlayalım, sonra börülceleri koyalım üstünü kapatacak kadar sıcak su koyup pişirelim, pişmesine yakın tuzunu ilave edelim, eğer kuru biber kattıysak tencereden çıkarıp atalım, yemeğimizi düdüklüde pişiriyorsak 8-10 dakika tutmamız yeterli olacaktır börülce hassas bir sebze olup dağılması hoş olmaz, egede genelde ılık yenir.
Afiyet olsun.
.
Malzemeler :
- 1 su bardağı kuru börülce
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığından az domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (yoksa içine 1 acı kuru biber atılabilir)
- Tuz
Yapılışı :
Börülceleri yıkayalım ılık suda 3-4 saat ıslatalım, sonra haşlayıp suyunu dökelim, tenceremizde küp küp doğradığımız soğan ve sarımsakları şefaflaşıncaya kadar kavuralım,salçalarımızı atalım onlarıda ezelim içine biraz sıcak su döküp salça kokusunun çıkmasını sağlayalım, sonra börülceleri koyalım üstünü kapatacak kadar sıcak su koyup pişirelim, pişmesine yakın tuzunu ilave edelim, eğer kuru biber kattıysak tencereden çıkarıp atalım, yemeğimizi düdüklüde pişiriyorsak 8-10 dakika tutmamız yeterli olacaktır börülce hassas bir sebze olup dağılması hoş olmaz, egede genelde ılık yenir.
Afiyet olsun.
Yorumlar