Evde fazla üzüm var bunları değerlendirmem lazım, bende sirke yapmaya karar verdim.
Malzemeler :
Yapılışı :
Üzüm ne olursa farketmez iyice yıkayalım, cam kavanoza koyalım (salkımlıda olabilir), üstüne suyunu, bulgurunu, ve nohutunu atalım, ağzını sıkıca kapatıp 20 gün arasıra karıştırarak güneş ışığı almayan bir yerde bekleyelim, 20 gün sonra üzerinde beyaz köpükler oluşmasına bakmayın, tülbentten süzelim ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyelim, (tuz eklemezsek şarap olur) 40 gün sonra sirkemiz hazır, güle güle kullanalım .
Not. birinci aşamanın resimleri facedeki sayfamda bulabilirsiniz.
Malzemeler :
- 1 ölçü üzüm
- 3 ölçü su
- 1 yemek kaşığı iri bulgur
- 8-10 adet nohut
- 1 tatlı kaşığı salamura tuzu
Yapılışı :
Üzüm ne olursa farketmez iyice yıkayalım, cam kavanoza koyalım (salkımlıda olabilir), üstüne suyunu, bulgurunu, ve nohutunu atalım, ağzını sıkıca kapatıp 20 gün arasıra karıştırarak güneş ışığı almayan bir yerde bekleyelim, 20 gün sonra üzerinde beyaz köpükler oluşmasına bakmayın, tülbentten süzelim ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyelim, (tuz eklemezsek şarap olur) 40 gün sonra sirkemiz hazır, güle güle kullanalım .
Not. birinci aşamanın resimleri facedeki sayfamda bulabilirsiniz.
Yorumlar