Malzemeler
- 1 kg. kirmizi ve yeşil süs biberi
- 4 kg. domates
- 500 gr. sarımsak
- Bir avuç kuru nane
- 1 bağ maydanoz
- 1 su bardağı ev sirkesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz (salamura)
Biberler ve maydanoz ince ince dogranir
Domates ve sarimsak rendelenir
Domatesler suyunu çekene kadar pişirilir. Biber, sarımsak, maydanoz, nane, tuz eklenir ve bir taşım pişirilir.
En son sirke ve sıvı yağ eklenir.
Sıcak olarak kavanozlara doldurulur.
Kavanozlar soğuyana kadar ters konmali ki uzun ömürlü olsun smile ifade simgesi Çok acı isterseniz 3 kg. domates, az acılı isterseniz daha çok domates kullanabilirsiniz. Kavanoz açıldıktan sonra dolapta saklanmalıdır.
Afiyet olsun.
Yorumlar