Bilmem galeta yapmayı hiç denedinizmi? çok kolay ve çok zevkli yapımı var deneyin derim.
Malzemeler :
Yapılışı :
Yoğurdumuzla yağımızı iyice birbirine karıştıralım, üzerine suyumuzu katalım, sonra biraz unumuzdan döküp üzerine kabartma tozunu, tuzu, şekeri sirkeyi ekleyelim ve kulak memesi ( poğaça hamuru) kıvamında hamur hazırlarken aralarda anasonu ve çörek otunu atalım, pürüzsüz bir hamu yoğuralım, serin bir yerde 20-25 dakika hamuru dinlendirelim, sonra hamurdam parçalar kopartıp hemen hemen 1 cm çapında uzun rulolar yapıp yine 1-1.5 cmlik parcalar kesip çok az yağladığımız tepsiye yerleştirelim, 180 derece fırında sararıncaya kadar pişirelim, fakat fırını kapatmayalım ısıyı 75 dereceye düşürelim 15-20 dakika daha fırında tutalım, fırını kapatalım fırının kapağını açarak içinde soğumasını(kurutuyoruz) sağlıyalım.
Afiyet olsun.
Not :Facedki sayfamda resmini görebilirsiniz.
Malzemeler :
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı anason tohumu
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- Un
Yapılışı :
Yoğurdumuzla yağımızı iyice birbirine karıştıralım, üzerine suyumuzu katalım, sonra biraz unumuzdan döküp üzerine kabartma tozunu, tuzu, şekeri sirkeyi ekleyelim ve kulak memesi ( poğaça hamuru) kıvamında hamur hazırlarken aralarda anasonu ve çörek otunu atalım, pürüzsüz bir hamu yoğuralım, serin bir yerde 20-25 dakika hamuru dinlendirelim, sonra hamurdam parçalar kopartıp hemen hemen 1 cm çapında uzun rulolar yapıp yine 1-1.5 cmlik parcalar kesip çok az yağladığımız tepsiye yerleştirelim, 180 derece fırında sararıncaya kadar pişirelim, fakat fırını kapatmayalım ısıyı 75 dereceye düşürelim 15-20 dakika daha fırında tutalım, fırını kapatalım fırının kapağını açarak içinde soğumasını(kurutuyoruz) sağlıyalım.
Afiyet olsun.
Not :Facedki sayfamda resmini görebilirsiniz.
Yorumlar