Kaz tiridi

Kaz iç ve doğu anadolunun başlıca yemeğidir, tiridide bambaşka güzel olur, eğer denemek isterseniz, işte benim tarifim. Bu hafta sonu bize Çorum'dan kaz gelmişti, onu pişirdim, enfes oldu.

Malzemeler  :


  • 1 kaz benimki 5 kiloluktu
  • 1.5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 adet küçük kuru soğan
  • 4-5 iri diş sarımsak
  • 3 adet yufka ekmeği.
  • Tuz.


Yapılışı  :

Bizim evde kişi sayısı az olduğu için ben kazı ikiye böldüm, içinden yağlarından bir kısmını alalım  kazı düdüklü tencerede bir buçuk saat pişirelim, çıkan suyu çok yoğun olduğu için hiç yağ katmadan, 2 bardak kaz suyu 1 bardak kaynar su şeklinde bulgur pilavımızı tencereye koyalım tencerenin ortasına 3 soğanımızı, soğanların ortasına sarımsaklarımızı yerleştirip tuzumuzu serpeleyip kısık ateşte pilavı pişirelim, diğer yanda kazın kemiklerini ayırıp bir tepsiye koyalım, etrafına yufka ekmekleri ya şerit şerit kesip rulolayalım yada lokmalık parçalara ayırıp koyalım, kazın içinden çıkan yağı eritelim, önce tencerede kalan kaz suyumuzdan yufkalara döküp nemlendirelim, sonra kazın yağını gezdirelim, tepsiyle, pilavla birlikte ikram edelim.
Afiyet olsun

Yorumlar